Checkkredit

Checkkredit

Låna pengar löpande

Checkkredit innebär möjlighet att löpande låna pengar på checkkontot upp till ett visst gränsbelopp. En checkkredit är i vissa fall fördelaktigare än ett vanligt lån, eftersom du endast behöver betala ränta för det beloppet du utnyttjar istället för att betala för hela kreditbeloppet

Finansiering som ger dig möjlighet att löpande låna pengar till ett redan förutsatt gränsbelopp (limit). Du betalar enbart för den delen som för stunden utnyttjas, och slipper att ansöka om nytt lån. Som företagare kan du med kort varsel fatta beslut om ”exempelvis” en investering, för att sedan på kort tid betala tillbaka krediten slippa dras med långvariga skulder. Du, eller snarare företaget, betalar bara ränta för de dagar som pengarna används – inga andra avgifter tillkommer – ingen kontraktsränta, aviavgift eller uttagsavgift.

Du har dessutom alltid full uppsikt över ditt tillgängliga låneutrymme när du inte lånar. Man kan kalla det buffert, extrakassa eller frihet.

Hur sätts räntan?

Räntan på checkkredit sätts automatiskt av vårt system. Räntan är mellan 0,8% – 2,9% per 30 dagar och baseras på din kreditvärdighet. Du betalar endast för ränta för dagarna du lånar.

Vad blir totalkostnaden?

Antag att ditt företag utnyttjar krediten på 250 000 kronor med ränta på 1%:

Om du utnyttjar checkkrediten i 10 dagar blir totalkostnaden 830 kronor

Om du utnyttjar checkkrediten i 30 dagar blir totalkostnaden 2500 kronor

Inga avgifter

Vi tar inga andra avgifter än räntan som uppstår när du använder din checkkredit, och bara på det belopp som utnyttjas. Checkkrediten har ingen bindningstid??

Kort handläggningstid

Du får svar på din ansökan inom 24 timmar. Utbetalning till företagets konto sker direkt efter godkänd ansökan.

Krävs det säkerhet?

Vanligtvis kräver vi någon form av säkerhet vid ansökan om en checkkredit. Den kan bestå av ett pantbrev i fastighet, personlig borgen eller annan säkerhet.

Du bör göra en egen kalkyl med prognos för att se om företagets ekonomi klarar av de kostnader som sannolikt uppstår. En vettig riskbedömning är alltid klokt att göra.

Även om en checkkredit vid första anblick kan verka dyrare än ett vanligt företagslån brukar det jämna ut sig tack vare att man endast betalar ränta för det belopp som faktiskt används.

Både ränta och den fasta kostnaden på krediten baseras på vilken typ av säkerhet man använder.

Fördelar med att använda Accessa Finans

  • Snabb hantering
  • Ni väljer själv hur stor del av checkkrediten som ska utnyttjas
  • Frigör kapital
  • Kapital som finns tillgängligt vid behov

Våra tjänster

Har du frågor eller behöver hjälp?

08 – 678 66 78

info@accessafinans.se